DOBRODELNOST

Ustvarimo trenutek gibanja.

EUROFIT FEST je tudi dobrodelna zgodba, v sklopu dogodka se namreč povezujemo z lokalnimi organi in s finančnimi sredstvi, ki jih v okviru dogodka zberemo, pomagamo gibalno oviranim osebam, da imajo ti lažji in lepši vsak dan.

Ker se zavedamo prednosti, da se lahko samostojno gibamo in ker je gibanje naš način življenja, smo se odločili za preprosto, a izjemno močno zgodbo, s katero bomo podarili nekaj sonca tistim, ki so odvisni od pomoči drugih, vseh nas.

Vsak dan potrebuje fizioterapijo ali drugo obliko gibalne terapije v Sloveniji nekaj tisoč gibalno oviranih otrok. Žal jim trenutni zdravstveni sistem tega ne omogoča v dovolj veliki meri, starši in skrbniki pa zanje nimajo dovolj sredstev.

Skupaj smo se odločili, da v sklopu prireditve EUROFIT FEST ustvarimo trenutek gibanja tudi za tiste, ki so zato možnost prikrajšani.

Projekt podpirajo številni znani Slovenci in organizacije, ki se zavedajo pomembnosti gibanja.

TRENUTEK GIBANJA 2018

V okviru projekta »Ustvarimo trenutek gibanja« smo leta 2018 pomagali in zbirali sredstva za gibalno oviranega Dejana Bukovca.
Dejan je 23-letnik, z okolice Medvod, ki ga je prezgodnje rojstvo z 28-tedni zaznamovalo za celo življenje. Njegova diagnoza je huda gibalna oviranost (cerebralna paraliza), zaradi katere potrebuje stalno pomoč, skrb, nego s strani staršev, zdravniškega osebja, učiteljev, delovnih terapevtov in fizioterapevtov.

Sredstva smo zbirali v mesecu marcu po vseh sedmih BODIFIT centrih po Sloveniji in seveda na prireditvi EUROFIT FEST. Srečanja so se udeležili tudi predstavniki občine Medvode, vse zbrane je z besedami zahvale in spodbude po nadaljnjem sodelovanju, nagovoril tudi župan Nejc Smole.

V našem imenu in imenu družine Bukovec se iskreno zahvaljujemo vsem članom, ambasadorjem in poslovnim partnerjem, ki so se odločili za donacijo. S skupnimi močmi smo zbrali 3.098,10 EUR in z njimi razveselili srčnega Dejana in njegove starše.

TRENUTEK GIBANJA 2017

V okviru projekta »Ustvarimo trenutek gibanja« smo leta 2017 pomagali in zbirali sredstva za deklico Anjo, ki trpi za Cerebralno paralizo ter ji tako pomagali na poti h kvalitetnejšemu vsakdanu. Anjina mamica je povedala:

Moja izkušnja dogodka Eurofit fest je res čudovita. Vse dvorane so bile polne željnih obiskovalcev in udeležencev vadbe, fantastični trenerji, voditelji, koordinatorji, promotorji in drugi. Mislim, da se je res vsem dogajalo na polno. Predstavitev dogodka je bila izjemna. Bilo je sproščeno vzdušje, dvorana je prekipevala od dobre volje, zabave in nabite energije.

Pohvalila je še organizatorje dogodka, da so z neizmerno energijo, trudom in lepo gesto dogodek naredili dobrodelen in zbrana sredstva namenili 4 letni deklici Anji, ki se je na dogodku zabavala in z zanimanjem opazovala pestro dogajanje okoli sebe.

Z zbranimi sredstvi smo Anji že omogočili dodatne fizioterapije, ki ji bodo pomagale k boljši rehabilitaciji in s tem manj bolečin ter preprečevanje telesnih deformacij, ki nastanejo zaradi slabe aktivnosti in drže telesa.

Iskrena hvala za vaše zaupanje, dobroto in prijateljstvo.